ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

  1. ВЪВЕДЕНИЕ

  Моля, прочетете внимателно правилата и условията по-долу преди да ползвате сайта, поддържан от DRAGONFLY BIOSCIENCES LIMITED, ЕИК 10842065 и данъчен №: GB 276951067, с адрес на регистрация: DRAGONFLY BIOSCIENCES LIMITED, 101 Крандейл авеню, Лондон, Великобритания, NW9 9PS. Когатo посетите или използвате уебсайта ни, вие се съгласявате, че сте правно обвързани с тези правила и условия, които могат понякога да се преработят и качат на страницата ни. Ако имате въпроси как да използвате сайта ни, моля, пишете на info@dragonflybiosciences.bg

 1.  , като дадете кратко описание на проблема. Детайлите по процедури, продукти, услуги, цени, плащания и доставки може да откриете на сайта ни. Ако искате да направите поръчка, ще получите ясни инструкции как да навигирате в некомплицирания ни процес за онлайн поръчки и следва да предоставите точни лични данни. Моля: 1. Прочетете настоящите правила и условия внимателно преди да ползвате сайта. 2. Направете принт копие за бъдеща справка. 3. Прочетете раздела за политиката за поверителност, касаеща личната ви информация. info@dragonflybiosciences.bg

  или по пощата на DRAGONFLY BIOSCIENCES LIMITED, 101 Крандейл авеню, Лондон, Великобритания, NW9 9PS. – наш адрес

  1. ОБЩИ УСЛОВИЯ

  Запазваме си правото да променяме по всяко време услуга, продукт, цени, спецификации на продукт и наличности. Цените и описанията отменят всички предишни публикации. Описанията на продуктите са ориентировъчни. Прави се всичко възможно, за да се поддържа актуална информация за наличността на сайта. Но въпреки това не можем да гарантираме, че стоките са винаги налице. Ако някоя клауза от настоящите правила и условия се счете от компетентните власти за невалидна или неприложима в цялата си част или само на част от нея, това не отменя валидността на другите клаузи на договора или на останалата част на въпросната клауза. Сайтът, всякаква съдържаща се в него информация и всяка договорка, която се генерира вследствие на ползването на сайта, съответстват и се тълкуват спрямо нормативите на юрисдикцията, посочена в долната клауза, и страните по такава договорка се съгласяват, че са подчинени ексклузивно на юрисдикцията на съдилищата, както е посочено. Настоящите правила и условия не касаят законовите ви права.

  1. ДЕФИНИЦИИ

  „Условия” се отнасят до тези правила и условия; „ние/нас/наш” означава DRAGONFLY BIOSCIENCES LIMITED; „(уеб)сайт” означава сайтът, намиращ се на  www.dragonflybiosciences.bg или всеки следващ URL, който може да замести или да стои заедно с него. „Обединеното кралство/Великобритания” означава Англия, Уелс, Шотландия, Северна Ирландия и Нормандските острови. „Ти/вие/твой/ваш” се отнася за потребителите на сайта. „Работни дни” означава от понеделник до петък (без официалните празници в България).

  1. ДРУГИ ПРОЦЕДУРИ

  Поръчките се приемат само от лица над 18-годишна възраст. Всички поръчки се приемат в зависимост от наличността. Ако поръчана стока не е налична, ще получите известие по имейла и ще имате възможност или да изчакате, докато стоката е вече налична на склад, или да отмените поръчката си. Ваша отговорност е да предоставите валиден имейл адрес, така че да можем да се свържем с вас при необходимост. Всяка направена поръчка ще се възприема като оферта за закупуване на стоки и услуги от нас, а ние имаме право да отхвърлим такава оферта по всяко време преди да я приемем. Отговорността е ваша за предоставянето на точни данни във формуляра за поръчка и ние няма да приемем поръчка, докато нужните данни във формуляра не са коректно попълнени. Вие се съгласявате, че автоматичен отговор за вашата поръчка, който може да получите, не означава, че сме приели вашата оферта за закупуване на стоки и услуги, рекламирани на сайта. Договорът между нас и вас се сключва, след като приемем вашата поръчка при дебитиране на кредитната или дебитната ви карта, или изпращане на стоките към вас/осигуряване на стоките, за да са налични за изтегляне от ваша страна или стартиране на услугите, което е по-рано. Предприемаме всички нужни мерки, доколкото е в силите ни да направим това, да осигурим сигурността на поръчката и плащането ви, но при липса на небрежност от наша страна, не можем да бъдем държани отговорни за загуба, която да ви ощети при неупълномощен достъп на трети страни до данните, които предоставяте, когато посещавате или поръчвате на сайта. Всеки закупен/продаден артикул или услуга са предмет на допълнителни специални правила и условия относно въпросния артикул или услуга, включително, но не само, правила и условия, касаещи очакваното време за доставка и гаранции. Моля, уверете се, че сте прочели тези допълнителни условия. Имаме право да откажем поръчка, направена от вас, и да не даваме обяснения за това.

  1. ДОСТАВКА

  Стоките ще се доставят до вас, купувача, на адреса, който сте посочили във формуляра за доставка. Не доставяме на адрес, различен от адреса на фактуриране. Ставате собственик на поръчаните от вас стоки, след като сте направили плащане и те са ви доставени. Датите, посочени за доставка, са ориентировъчни и няма да носим отговорност за причинени по някакъв начин закъснения при доставка на стоки. Ако не сме в състояние да доставим стоките до датата, посочена за доставка, вие като купувач имате право да анулирате доставката по всяко време преди тя да се е случила.

  1. ПЛАЩАНЕ

  Всички цени са с ДДС (когато е приложимо) по текущите курсове и са верни към момента на въвеждане на информацията в системата. Цитираните цени са за доставка (при стоките) и за изпълнение (при услугите) в България, освен ако не е посочено друго. Цените са в лева, освен ако не е посочено друго.

  Макар и малко вероятно, ако цената или описанието на стоката или услугата са неправилно промотирани, ще се свържем с вас по имейл, телефон или поща, за да попитаме дали искате да продължите с поръчката си с правилната цена или описание. Ако не желаете да продължите или ние не можем да получим инструкции от вас, ще анулираме поръчката. Ако вече не сме изпратили или сме стартирали изпълнението на поръчката ви, нямаме задължението да предоставим продуктите или услугите на грешната цена или въз основа на невярно описание. Плащанията могат да се извършват с основните кредитни или дебитни карти или чрез акаунт за електронно плащане, както е посочено във формуляра за поръчка. Плащането се дебитира или изчиства от акаунта ви преди стоките да се изпратят или услугите да се предоставят. При подаването на поръчка вие като купувач се съгласявате, че плащането ще се изтегли от акаунта на дебитната/кредитната ви карта или акаунта за електронно плащане, както е посочено във формуляра за поръчка. Правото за притежание на стоките се прехвърля на вас, купувачите, при доставката на стоката. Издаваме електронна квитанция и я изпращаме на имейла ви, когато стоката се изпрати. Когато плащате за поръчката си с кредитна или дебитна карта, извършваме проверка или „оторизация” с издателя на картата с цел сигурност. Ако се появи проблем с оторизацията на картата ви, ще се свържем с вас за повече детайли.

  1. ПРАВО НА ПОКУПКА

  За да имате право да закупите стоки или услуги от Сайта и законово да пристъпите към форма на договор на Сайта, вие трябва: • ако сте физическо лице, да сте най-малкото на 18 години; и • да регистрирате истинското си име, адрес, телефонен номер, имейл адрес и други необходими данни. Ако сте под 18, помолете възрастен да направи договор от ваше име. С офертата да закупите стоки или услуги вие ни казвате, че сте на 18 години или над 18 и ни упълномощавате да представим информация (вкл. актуализирана информация), за да получим информация от трета страна, вкл. но не само, номера на дебитната или кредитната ви карта или кредитни справки за идентификацията ви, за валидиране на кредитната ви карта, за получаване на начална оторизация за кредитна карта и за оторизация на транзакции по покупка на отделно лице.

  1. ВРЪЩАНЕ, АНУЛИРАНЕ И ЗАМЯНА

  8.1. ВРЪЩАНЕ

  Ако не сте доволни от покупката си по някаква причина, може да я върнете, а ние ще ви върнем сумата, която сте платили за артикула. Това, което искаме от вас, е да ни информирате по имейла или по пощата и да върнете продукта в рамките на 30 работни дни от датата на получаване. Ние ще ви изпратим код и адрес за връщане. Напишете кода за връщане на външната страна на опаковката и после ни изпратете продукта за ваша сметка, като той не трябва да е употребяван и следва да е в оригиналната си ненарушена опаковка (или опаковка от същото качество) за връщане на пълната сума минус разходите за връщане. Препоръчваме да използвате фирми за доставка с добро име. Връщането на покупка се извършва в рамките на 30 дни от получаването ѝ. Дайте ни 21 дни от получаването на върната от вас стока, за да процедираме с връщането на сумата. Обикновено връщаме сумата по същия метод, по който е направен плащането при покупката. Пощенски разходи и такива за пакетаж не се връщат. Това не засяга вашите законови права.

  8.2. АНУЛИРАНЕ

  Съгласно Регламентите за потребителски договор в рамките на 14 дни от датата на получаване на стоките или услугите, имате право да анулирате сключената с нас договорка. Ако желаете да анулирате договорката, трябва да ни уведомите в писмен вид, като изпратите имейл на info@dragonflybiosciences.bg  или писмо на DRAGONFLY BIOSCIENCES LIMITED, Крандейл авеню 101, Лондон, Великобритания, NW9 9PS в рамките на 14 дни от получаването на доставката. Трябва да запазите състоянието на стоките и да се уверите, че те се съхраняват при същите условия, при които са били при доставката. Следва да ни върнете стоките в рамките на 14 дни. Имате право да анулирате поръчката преди да е изпратена или изпълнена в рамките на 14 дни, след като сте я направили.

  8.3. НАРУШЕНИ И ДЕФЕКТНИ СТОКИ  

  Работим с професионални превозвачи. Въпреки това, можете да проверите стоките, когато пристигнат. Ще върнем цялата сума, включително и пощенските разноски и пакетажа на артикул, който е доставен в дефектно или нарушено състояние или се е повредил в рамките на 3 месеца от доставката (освен нормалното износване, неспазване на инструкциите или неправилна употреба). Алтернативно, по ваше искане можем да заменим артикула със същия или подобен продукт (в зависимост от наличностите). Ако продукт е повреден или дефектен, моля, свържете с нас незабавно, но не по-късно от 30 работни дни от получаването или за повредата, която се развива, и ние ще уредим връщането на парите или замяната, както пожелаете вие. Понякога продуктовите спецификации от производителя се променят; в такъв случай ако пожелаете замяна, ще направим всичко възможно да предложим замяна от същото или по-добро качество на същата цена. Ако не сте доволни от заменения продукт, може да го върнете съобразно нашата политика за връщане, както е посочено в параграф 8.1 по-горе. Моля да ни дадете 30 дни от получаването на артикула, за който ще се върнат парите, за да можем да процедираме плащането или да изпратим заменящия го продукт. Запазваме си правото да откажем връщане на пари/замяна на продукта и да възстановим разходи по връщането, извършени от вас, в случай че се установи, че артикулът е претърпял повреда след доставката или е бил неправилно употребен или е бил използван в разрез на инструкциите или проблемът се е появил вследствие на нормалното износване. Това не се отнася до вашите законови права.

  1. ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

  Съдържанието на Сайта е защитено посредством авторско право, търговска марка, база данни и друга интелектуална собственост и вие приемате, че правата за интелектуална собственост по материалите и съдържанието, предоставени като част от Сайта ще останат при нас или страната, издала лиценза. Можете да изтеглите или копирате съдържанието или друго, което може да се изтегли и е изложено на Сайта, при условие че материалът ще се ползва единствено за лични нетърговски цели. Копирането или съхранението на съдържанието на Сайта за друга лична употреба е строго забранено. Може да изтеглите и да покажете съдържанието на Сайта на екран на компютър, да съхраните такова съдържание в електронен формат на диск (но не на сървър или друго оборудване за съхранение, свързано с мрежа) или да отпечатате копие от съдържанието за собствена лична, нетърговска употреба при условие, че не компрометирате авторското право или друго право на собственост. Не можете да възпроизведете, модифицирате, копирате или разпространите или използвате за търговски цели материалите или съдържанието на Сайта. Вие също така приемате, че друга употреба на материалите и съдържанието на Сайта е строго забранено и се съгласявате да не (и се съгласявате да не помагате или съдействате на трета страна да) копира, възпроизведе, предава, публикува, излага, разпространява, експлоатира по търговски начин или създаде деривативни работи от тези материали и съдържание. Не ви се предоставя лиценз посредством тези Условия да използвате търговските марки на www.dragonflybiosciences.com или на асоциирани дружества. Стоките и услугите, предоставени от нас, може да са обект на авторско право, търговска марка или друго право на интелектуална собственост в полза на трети страни. Признаваме тези права.

  1. УЕБСАЙТ

  Опитваме се наличната на Сайта информация да е точна по всяко време. Но въпреки това не носим задължения относно грешки или пропуски. Предприемаме нужните мерки за бързата поправка на грешки или пропуски, доколкото практически е възможно, след като научим това или стане наше достояние. Продукти, услуги, цени и оферти са валидни, след като се публикуват на Сайта. Снимковият материал следва да се възприема само като наръчник или представяне на артикула. Чертежи, описания и спецификации на стоки и услуги на Сайта са единствено за цел да предоставят приблизително описание на стоките или услугите. Можем да променим, отложим или прекратим част от Сайта, в т.ч. наличността на характеристики, информация, база данни или съдържания или да ограничим достъпа до част или до целия Уебсайт без уведомление или задължение. Запазваме си правото да: 10.1. модифицираме или отменим, временно или за постоянно, този Уебсайт (или част от него) с или без уведомление до вас, а вие потвърждавате, че не сме задължени към вас или трета страна относно модификацията или отмяната на Сайта; и/или 10.2. промяна на Условията понякога, а ползването ви на Сайта (или част от него) след такава промяна ще се счита, че приемате такава промяна. Ваша отговорност е да проверявате редовно, да видите дали Условията са променени. Не може да ползвате Сайта за никоя от следните цели: 10.3. разпространяване на незаконен, клеветнически, насилствен, заплашителен, вреден, вулгарен, неприличен или друг осъдителен материал; 10.4. препращане на материал, който насърчава поведение, което представлява криминално деяние, завършва с гражданска отговорност или друго; 10.5. нарушение на съотносими закони, регулации или кодекс; 10.6. придобиване на неоторизиран достъп до друга компютърна система; 10.7. намеса в ползването или насладата на друго лице от Сайта; 10.8. нарушение на законите, касаещи ползването на обществени телекомуникационни мрежи; 10.9. намеса или компрометиране на мрежи или сайтове, свързани със Сайта; и 10.10. направа, предаване или съхранения на електронни копия на материали, защитени с авторски права без разрешението на собственика. Ние си запазваме правото да откажем или публикуваме материал на сайта или да махнем вече публикуван на сайта материал.

  1. ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ОБЕЗЩЕТЕНИЯ

  Освен ако няма друга клауза в Условията, нищо в тези Условия не засяга или ограничава законовите ви права, или изключва или ограничава нашата отговорност при смърт или нараняване в резултат на небрежност от наша страна. Сайтът работи на база „такъв какъвто е” и „на разположение” без представителство или одобрение и не гарантираме, пряко или косвено, във връзка със сайта или транзакция, които могат да се направят на или чрез сайта, включително, но не само гаранции по подразбиране за ненарушение, съответствие, сигурност, точност, условие или пълнота или гаранция по подразбиране, произтичаща от сделка или употреба или търговска практика. Вие приемате, че не можем да носим отговорност за сигурността и политиката на поверителност на сайта и за осигурена от вас информация. Вие поемате риска, свързан с ползването на интернет. Прилагаме нужните мерки за проверка на точността на информацията на сайта, но не твърдим и не даваме гаранция нито по пряк или косвен законен начин, нито по друг начин по отношение на съдържанието и наличностите по сайта или по това, че ще е актуален на минутата или без грешка, че дефектите ще се коригират, и че сайтът или сървърът, който го оперира, са без вируси или бъгове. Не носим отговорност и не сме задължени към вас относно загуба на съдържание или материал, качен или прехвърлен през Сайта и не поемаме задължение по никакъв начин за загуба или щета от действия, предприети на база материал или информация, съдържащи се в Сайта. Поемаме всички необходими мерки, за да изпълним задълженията си в разумен период от време, но не сме задължени към вас, купувачите, относно загуба, разходи или разноски, произтичащи пряко или косвено от закъснения при изпълнението, и не следва да се счита, че сме в нарушение на тези Условия поради закъснение в изпълнението или неспособност за изпълнение, по каквито и да е задължения по тези Условия, ако закъснението или неизпълнението се дължи на причина извън нашия контрол. Не сме задължени по договор или гражданско законодателство (в т.ч., но не само, небрежност) или по предварителен договор или друго представителство (с изключение на невярно или небрежно представителство) или по друг начин за: 11.1. икономически загуби (в т.ч., но не само, приходи, печалби, договори, бизнес или очаквани икономии); или 11.2. загуба на престиж или репутация; или 11.3. претърпени или причинени специални или косвени загуби, произтичащи от или във връзка с клауза от каквото и да е естество от Условията. Вие се съгласявате, че при нужда ще направите пълно обезщетение, защитите и няма да навредите на нас и нашите служители, директори, персонал и доставчици спрямо искове, загуби, разходи и разноски, в т.ч. правни такси, произтичащи от неспазването на настоящите условия от ваша страна или каквито и да е други задължения, произтичащи от вашето ползване на Сайта или друго лице, посетило Сайта чрез вашата лична информация с вашия достъп. Тази клауза не засяга законовите ви права, нито пък засяга правото ви за анулиране на договор.

  1. ФОРС МАЖОР

  Не носим отговорност за закъснения или неизпълнение на доставка или услуга в резултат на форс мажор, в т.ч., но не само война, искания и запитвания на държавните власти, стачки, недостиг на работна ръка, гориво, електричество, суровина, закъсняло или дефектно изпълнение или неизпълнение на доставчик, нарушение в транспорта, невъзможност за спедиране или други причини извън нашия контрол.

  1. РЕГИСТРАЦИЯ

  Вие гарантирате, че: 13.1.личната информация, която следва да предоставите, когато се регистрирате, е вярна, точна, валидна и пълна по всички отношения; 13.2. не се представяте за никое друго лице или дружество и 13.3. незабавно ще ни уведомите за всяка промяна в личните ви данни по имейл или по телефона на служителите по обслужване на клиенти.

  1. ПОЛИТИКА НА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  Понякога записваме телефонните разговори, за да следим и подобрим обслужването на клиентите. На сайта може да откриете всички детайли по Политиката ни на поверителност.

  1. ПРАВА НА ТРЕТИ СТРАНИ

  С изключение на нашите клонове, директори, служители или представители; лице, което не е страна по настоящите Условия, няма право по Закона за договорите (Права на трети страни) 1999 да прилага което и да е условие по настоящото споразумение, но това не засяга право или поправка на трета страна, което съществува или е налице освен от този закон.

  1. ЛИНКОВЕ КЪМ ВЪНШНИ САЙТОВЕ

  За да можем да сме полезни на потребителите си, предоставяме линкове към външни уебсайтове или ресурси, до които може да имате достъп по ваше усмотрение. Тъй като Вие признавате и се съгласявате, че влизате в уебсайта, който е в линка, ние не носим  отговорност за достъпността на такива външни сайтове и ресурси и не преглеждаме или одобряваме и не сме отговорни или задължени, пряко или косвено за: 16.1. политиката за поверителност на тези сайтове; 16.2. съдържанието на тези сайтове, в т.ч. (но не само) всякакви реклами, съдържание, продукти, стоки и други материали или услуги, налични или достижими чрез тези сайтове или ресурси; или 16.3. целта, за която други използват тези сайтове или ресурси, нито пък за щетите, загубите или нарушенията, нанесени или се твърди, че се нанасят, или са свързани с употребата или доверието на такива реклами, съдържание, продукти, стоки и други материали или услуги, налични или достижими чрез тези сайтове или ресурси.

   

   

  1. ПРИЛОЖИМО ПРАВО И ЮРИСДИКЦИЯ

  Сайтът се контролира и управлява във Великобритания. Условията са регулирани от законите на Англия и Уелс и вие безвъзвратно се съгласявате да се подчините на юрисдикцията на съдилищата в Англия и Уелс.